Darten Dubbels 2017

Darten Dubbels 2017

Na jaren van afwezigheid stond er op zaterdag 24 juni weer het darten voor dubbels op het programma. Er
deden in totaal negen koppels mee: drie bij de vrouwen en zes bij de mannen. De vrouwen speelden in hun poule twee keer tegen elkaar, waarna de nummers één en twee direct in de finale stonden. Dit waren Alien/Monique en Lisette/Nanda, de finale werd met 3-1 gewonnen door Lisette en Nanda. Ada en Jacqueline eindigden als derde.

De mannen speelden één keer tegen elkaar voordat er verder werd gespeeld in een knock-outfase. Alex/Willem en Maarten/Olaf waren de nummers 5 en 6 uit de poule en speelden tegen elkaar om de vijfde en zesde plaats in de einduitslag. Deze strijd werd met 3-1 gewonnen door Maarten en Olaf.

De halve finales werden gespeeld tussen Albert/Arjan (1e in poule) en Henk/Eddy (4e) en tussen Kristian/Tom (2e) en Patrick/Jarno (3e). Albert en Arjan wonnen met 3-1 van Henk en Eddy en Patrick en Jarno wonnen met dezelfde cijfers van Kristian en Tom, en daarmee waren de finalisten bekend.

De verliezers van beide wedstrijden speelden om de derde en vierde plaats, Kristian en Tom wonnen deze wedstrijd met 3-1. De finale tussen Arjan/Albert en Patrick/Jarno was net als in de poulefase snel voorbij: Arjan en Albert wonnen eenvoudig met 4-0 en prolongeerden zo hun dubbeltitel.

Einduitslag vrouwen:
1. Lisette en Nanda
2. Alien en Monique
3. Ada en Jacqueline

Einduitslag mannen:
1. Arjan en Albert
2. Patrick en Jarno
3. Kristian en Tom
4. Henk en Eddy
5. Maarten en Olaf
6. Alex en Willem