Zomeravondconcert 2019

Zomeravondconcert 2019

Als afsluiting van het seizoen vindt sinds een paar jaar het zomeravondconcert plaats op de parkeerplaats aan het Stationsplein in Zwartsluis. Het echte ‘zomeravondweer’ bleef helaas uit, maar gelukkig was het wel droog tijdens het concert. De foto’s zijn gemaakt door Monique Wobben.

Lees artikel →
Wandelvierdaagse Steenwijk 2019

Wandelvierdaagse Steenwijk 2019

Donderdag 20 juni begeleidde Voorwaarts in Steenwijk de wandelaars van de wandelvierdaagse tijdens hun laatste avond. Op en rond de Markt werden de ‘laatste loodjes’ muzikaal omlijst. Ook voor Voorwaarts was dit de laatste wandelvierdaagse van het jaar. Voor de zomervakantie vinden er nog een aantal optredens plaats: op 29 juni het jubileumconcert van muziekvereniging Excelsior uit Belt-Schutsloot en op 13 juli vindt er weer het jaarlijkse buitenconcert in Zwartsluis plaats. De foto’s zijn gemaakt…

Lees artikel →
Workshops voor de jeugd

Workshops voor de jeugd

Zaterdagmiddag 1 juni hebben een aantal leden op de braderie van Zwartsluis onder Zeil gestaan om Voorwaarts onder de aandacht te brengen. Hierbij hebben we iedereen die dat wilde één of meerdere instrumenten laten uitproberen. Ook kon je proberen zo hard mogelijk geluid uit een trompet te krijgen en raden hoe lang een bas is. Heb je ons gemist en wil je deelnemen aan een proefles? Neem dan contact met ons op via de site…

Lees artikel →
Serenade Gerrit Kappers

Serenade Gerrit Kappers

Op woensdag 8 mei werd Gerrit Kappers 90 jaar. Gerrit is erelid van Muziekvereniging Voorwaarts, dus meer dan redenen genoeg om hem een serenade te brengen.

Lees artikel →
Koningsdag 2019

Koningsdag 2019

Op zaterdag 27 april was het ook in Zwartsluis Koningsdag. Dit jaar was de opzet van de optocht gewijzigd en vond er één optocht plaats in plaats van twee. Start en einde was bij de feesttent aan de Berkenlaan. Voorafgaand vond er een brunch plaats in de tent samen met de andere deelnemers.

Lees artikel →
Monique Françoise nieuwe voorzitster

Monique Françoise nieuwe voorzitster

Op vrijdag 1 maart werd er tijdens de jaarlijkse ledenvergadering gestemd voor een drietal bestuursfuncties. Mathijs Corporaal en Fennie Spit waren aftredend en niet herkiesbaar. Henk van der Woude was sinds zijn aantreden in november 2016 interim-voorzitter tot er een opvolger zou zijn. Monique Françoise was de kandidate om Henk op te volgen. Andere kandidaten waren Johan Oosterhof (secretaris) en Julian Nieborg (algemene bestuurslid). Na de stemming was er een korte pauze waarin de stemmen…

Lees artikel →
Kerstnachtdienst 2018

Kerstnachtdienst 2018

Op zaterdag 22 december werkte Voorwaarts mee aan de kerstnachtdienst van RTV Oost. De dienst geheel in de streektaal werd in de gereformeerde kerk opgenomen. De eerste uitzending is om 24 december om 20.00 uur, deze wordt om 23.00 uur herhaald. Ook op de radio is de dienst te beluisteren: 25 december ‘s ochtends om 7.00 uur. De foto’s zijn gemaakt door Peter de Haan (RTV Oost)

Lees artikel →
Uitvoering 2018

Uitvoering 2018

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse uitvoering van Voorwaarts plaats. In de sporthal van het Agnieten College werd onder de noemer van ‘Totally Voorwaarts’ gezamenlijk muziek gemaakt door alle geledingen van de vereniging.  De muziek die gespeeld werd liep uiteen van een hip hop en happy hardcore-mashup door Energy X tot bekende (film)muziek van de Lion King, Pearl Harbor en Tarzan. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond. De foto’s zijn gemaakt door Monique Wobben.

Lees artikel →
Wandelvierdaagse Steenwijk 2018

Wandelvierdaagse Steenwijk 2018

Na de wandelvierdaagses van Zwartsluis en Genemuiden was het op donderdag 7 juni de beurt aan Steenwijk. Op de laatste dag van deze vierdaagse begeleidde Voorwaarts de groepen de stad in richting de Markt waar de lopers feestelijk onthaald worden. De foto’s zijn gemaakt door Monique Wobben.

Lees artikel →
Vissen 2018

Vissen 2018

Op vrijdag 25 mei stond weer de jaarlijkse viswedstrijd op het programma. Achter op het Buismanterrein werd twee uur lang in het Meppelerdiep gevist om de meeste centimeters. Er waren deze keer tien deelnemers en de verzorging en jury was in handen van Jeannette Corporaal en Jan ten Klooster. De totale opbrengst qua viscentimeters was dit jaar niet heel groot, maar het leverde uiteraard wel een winnaar op: Arjan Corporaal had een totaal van 60…

Lees artikel →