Malletband

Als onderdeel van Muziekvereniging Voorwaarts is er in 1955 een drumband opgericht. In het begin waren het een paar kleinetrom slagwerkers die voor het korps op straat liepen. Later is dit uitgegroeid tot een gewone drumband wat toen al naar festivals ging, zoals de Drum Gold Cup in Medemblik op Hemelsvaartdag. In 1989 ging men als tamboer- en lyrakorps voor het eerst op concours in Weerselo. Men ging toen meerdere keren op concours. En niet zonder succes: dit mondde twee maal uit in een deelname aan het KNFM Top Concours. In 1993 werd de Nederlandse kampioenstitel behaald in de marsafdeling.

malletband

Eind jaren ’90 schakelden wij over op meer melodische slagwerkinstrumenten, en werd het een malletband. Er werden marching bells, marching xylofoons en marimba’s aangeschaft, om zo nog meer gevarieerde muziek te maken met veel nieuwe composities en mogelijkheden voor deze enthousiaste muzikanten.

Momenteel beschikt de malletband over 20 leden en er wordt wekelijks met veel plezier muziek gemaakt onder leiding van Jan ter Haar.

We kunnen altijd nieuwe leden gebruiken, de repetitie van de malletband is elke maandagavond van 19.30 tot 21.15 uur.