Jeugdorkest

In het leerlingenorkest spelen de leerlingen die hard op weg zijn om in het harmonieorkest te gaan spelen, maar eerst de nodige ervaring op moeten doen. Na ongeveer driekwart jaar muzieklessen volgen komen de leerlingen in het leerlingenorkest. Hierin leren zij op een leuke en leerzame manier met elkaar muziek te maken en zich voor te bereiden op het spelen in het harmonieorkest.

Jeugdmuziekfestival (300)

Het leerlingenorkest staat onder leiding van Ilona Slomp.

In het leerlingenorkest wordt de lat voor iedereen steeds iets hoger gelegd. Natuurlijk staat het plezier in muziek maken steeds bovenaan, maar er wordt ook ├ęcht gerepeteerd op stukken. Er wordt dan ook van de leden verwacht dat ze thuis de stukken oefenen.

De “oudere” leerlingen kunnen de jongere leerlingen weer ondersteunen, en zo leren ze goed met elkaar samen te werken en raken ze op elkaar ingespeeld. Na het behalen van het A-diploma mogen de leerlingen doorstromen naar het harmonieorkest.
Het orkest treedt regelmatig op bij verschillende evenementen in de omgeving van Zwartsluis, en minimaal 2 keer per jaar tijdens de voorspeelavonden van de gehele vereniging.

Lijkt het je leuk om een instrument te bespelen?
Kom gerust eens langs tijdens de repetitie op woensdagavond van 18.30 uur tot 19.15 uur in het Voorwaarts Muziek Centrum. Of neem contact op met Jeannette Corporaal (leerlingen@voorwaartszwartsluis.nl)